Bouw van nieuwe productielocatie voor The Surgical Company gestart in Almelo

De Patient Temperature Management (PTM) divisie van The Surgical Company (TSC) neemt in de tweede helft van dit jaar een nieuwbouw van ca. 9.000 m2 in gebruik op bedrijvenpark Twente Noord in Almelo. TSC heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Next Level Development. Het project wordt op een kavel van 20.000 m2 gerealiseerd waardoor toekomstige uitbreiding mogelijk is.

TSC-PTM ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd gespecialiseerde medische apparatuur gericht op het voorkomen van onderkoeling en het verwarmen van patiënten die een operatie ondergaan.

Om de snelle groei van het bedrijf te kunnen faciliteren wordt geïnvesteerd in nieuwe geautomatiseerde productielijnen die in deze nieuwbouw met opslag, distributie en kwaliteitscontrole onder één dak worden samengebracht. De locatie zal werkgelegenheid bieden aan productiemedewerkers, warehouse operators en onderhoudsmonteurs. De werving daarvoor gaat de komende maanden van start.

De nieuwbouw wordt in opdracht van Next Level Development gebouwd door bouwbedrijf Systabo uit Enschede. De realisatie is al gestart en wordt naar verwachting in oktober opgeleverd.

Quote The Surgical Company

“Met deze investeringen en door onze verwarmingsdekens straks in eigen beheer op een duurzame en efficiëntere manier te produceren zetten we een grote stap vooruit.  Deze stap past bij onze ambitie om verder te groeien en wereldwijd bij zoveel mogelijk patiënten onderkoeling tijdens de operatie te voorkomen, zodat ze sneller genezen en eerder naar huis kunnen.”

Herbert van der Strate, COO TSC

Quote Next Level Development

“Met gepaste trots omarmen we deze nieuwe klant en gaan we aan de slag om dit maatpak voor hun bedrijfsvoering te realiseren in Almelo”, zegt Dave Heesakkers, Director Projects van Next Level. “Ondanks alle beperkingen en aanvullende richtlijnen die we vanwege Covid-19 zullen moeten respecteren gaan we aan de slag om het gebouw verantwoord en veilig, binnen de afgesproken tijdlijn op te leveren”.

Quote Gemeente Almelo

Het Almelose college van b en w is blij met de keuze van TSC voor Almelo. Wethouder Arjen Maathuis: “Vanwege de werkgelegenheid maar ook omdat de innovatieve kracht van het medische bedrijf perfect aansluit bij het karakter van Almelo als stad waar innovatie bloeit.” Bovenal ook een grondaankoop waar vertrouwen uitspreekt, stelt wethouder Langius, gezien de grootte van het perceel en de verwachte groei van het bedrijf.